Onze Tuin, waar wij vele uurtjes in genieten!

 

 

   

 

In het voorjaar van 2008 hebben wij onze tuin laten veranderen, andere bestrating, ook het watervalletje wat aangepast en jawel de tuin was ook toe aan  nieuwe beplanting (niet alles, maar veel planten zijn vervangen!!!) Ondanks de droogte, die we een tijd lang gehad hebben, en de brandende zon, die de hele dag op de tuin hier achter staat, is ons tuintje toch erg mooi geworden, we zijn er dan ook super blij mee!!!!

 

Aangezien wij niet op vakantie gaan, is ons tuintje best belangrijk voor ons, want daar genieten we dus heel wat uurtjes in, en ieder jaar maar weer opnieuw!!! Een tuin met een vijver is ook erg levendig, je hebt natuurlijk je vissen in de vijver, maar ook hebben wij heel veel vogels, voornamelijk mussen die iedere dag komen eten, maar ook twee duiven, die de andere duiven op afstand houden, koolmeesjes, we hebben ook een broedhokje in de tuin, waarvan er ieder jaar toch wel wat van uitvliegen! Een merel, wij noemen hem onze huismerel, want hij tippelt de hele dag gezellig door de tuin, douched zich bij de waterval waar hij ook water drinkt. In de winter een roodborstje, maar ook een vinkje! En ja zo zullen er nog wel meer zijn, maar wij hebben helaas niet zoveel verstand van de verschillende soorten vogels.

Maar behalve vogels, die dus iedere dag in onze tuin te vinden zijn, zijn er ook vlinders, en omdat we veel bloembakken hebben, ook bijen, wespen muggen enz. (die laatste groep zijn wij niet altijd blij mee, maar ja hoort ook bij de natuur he!!!) En dan nog de padden, de salamanders (al zien we deze eigenlijk nooit, maar Renco, en later Arno, hebben ieders een salamander gebracht, dit omdat zij hun vijvers hebben moeten dicht gooien, wegens de kids) Al met al valt er hier genoeg te zien en te beleven in de tuin.

En omdat je altijd thuis bent, en dus veel in de tuin bent en daar je heil moet gaan zoeken, is de tuin iedere dag ook anders, en dat is eigenlijk wel heel leuk!!! Dan bloeien die struikjes, dan weer anderen en ga maar door, en dan zie je zo'n beestje en dan weer een ander!!! We hopen zo nog lang van ons tuintje te kunnen genieten met elkaar!!!!

 

 

   

 

Terug naar Home